ibrahim beyazoğlu

Fotoğrafım
Famagusta, Cyprus
Kazandığı araştırma bursuyla , 2013 ve 2014 yıllarında Leeds Üniversitesi Tarih Bölümü'nde postkolonyal tarih konulu doktora araştırmaları gerçekleştirdikten sonra  adaya döndü. Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde doktor unvanı ile çalışmalarına devam ediyor. 2007- 2011 yılları arasında adada Türkçe ve İngilizce gazetecilik yaptı. KIBRIS gazetesi ve Cyprus Today gibi kurumlarda akredite gazeteci olarak çalıştı. Ayrıca muhtelif gazetelerde kısa süreli serbest ve edebi gazetecilik deneyimine de sahiptir. Cynthia Cockburn, Alberto Manguel, Tariq Ali, Thanos Veremis, Rebecca Bryant, Yiannis Papadakis, Hugh Pope, Susan Dente-Ross, Tanıl Bora, Prakash Kona ve Alecos Christakis ve Vatikan Maslahatgüzarı Umberto Barato, Osman Akınhay, Ömer Laçiner gibi isimlerle söyleşiler gerçekleştirdi.

8 Temmuz 2011 Cuma

My favorite songs in 2010 / 2010’daki favori şarkılarım

Directly, in itself, music signifies nothing, unless by convention or association. Music means nothing and yet means everything.
Vladimir Jankélévitch, Music and the Ineffable ...



2010’daki favori şarkılarım bana genelde zamansızlık duygusu hissettirdi. Melankoli-yabancılaşma ve yalnızlık yüzüğü içerisinde insanın gönlünü ve bedenini yücelten parçalar açsından pek de fena geçmeyen bir yıldı. Fazla söze gerek yok. Music is a metaphor for the better. Zamanım olursa bir ara her parçanın kişisel tarihi için kalemi elime alırım.


1.Johnny Cash – Hurt (Nine Inch Nails Cover)
2.Tom Waits – Hang Down Your Head.
3.Arno – Tu Marie
4.Otis Taylor – Nasty Letter
5.Van Morrison – Into the Mystic
6.Suzanne Vega – Tired of Sleeping
7.Miles Davis – Blue in Green
8.Habib Koite & Bamada - Massane Cisse
9.Hamza El Din – Kuto Fa Pattaroni
10.Jimmy Hendrix – Hear My Train Comes
.

Hiç yorum yok: