ibrahim beyazoğlu

Fotoğrafım
Famagusta, Cyprus
Kazandığı araştırma bursuyla , 2013 ve 2014 yıllarında Leeds Üniversitesi Tarih Bölümü'nde postkolonyal tarih konulu doktora araştırmaları gerçekleştirdikten sonra  adaya döndü. Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde doktor unvanı ile çalışmalarına devam ediyor. 2007- 2011 yılları arasında adada Türkçe ve İngilizce gazetecilik yaptı. KIBRIS gazetesi ve Cyprus Today gibi kurumlarda akredite gazeteci olarak çalıştı. Ayrıca muhtelif gazetelerde kısa süreli serbest ve edebi gazetecilik deneyimine de sahiptir. Cynthia Cockburn, Alberto Manguel, Tariq Ali, Thanos Veremis, Rebecca Bryant, Yiannis Papadakis, Hugh Pope, Susan Dente-Ross, Tanıl Bora, Prakash Kona ve Alecos Christakis ve Vatikan Maslahatgüzarı Umberto Barato, Osman Akınhay, Ömer Laçiner gibi isimlerle söyleşiler gerçekleştirdi.

7 Mart 2021 Pazar

28 ‎Ağustos ‎2009 Ömer Laçiner ile bir anı

28 ‎Ağustos ‎2009 ‎Cuma. Birikim Dergisi'nden Ömer Laçiner ile Lefkoşa Lavazza'da. İlk izlenimim babayani bir insan olduğu yönündeydi. Hala da öyle düşünürüm. Kıbrıs solunun sefaleti üzerine bazı sorular sordum ve gerisi kendiliğinden geldi. Sonra söyleşi On dergisinde çıktı. Takma adla yayınlamadığım bir söyleşiydi. Sevan Nişanyan'ın Aslanlı Yol'daki sözleriyle:

"Birikim dergâhının ikiz şeyhleri Murat Belge ile Ömer Laçiner idi. Bundan daha farklı iki insan düşünülemez. Biri aristokrat, Robert’li, edebiyat doçenti. Joyce ve Faulkner çevirmiş, TİP’te siyasete atılmış. Alaycı bir nezaket maskesinin ardında daima mesafeli. Diğeri Sivaslı esnaf çocuğu, askeri okulda okumuş, dil bilmez, TC sınırları dışına – henüz – çıkmamış, filtresiz Birinci sigarası ve çayla yaşar. Mahir Çayan’ın THKP-C’de sağ kolu imiş. Ben derhal Ömer’e ısındım. Bana sanki daha gerçekmiş gibi geldi".

Bir süre sonra - ya da önce - Murat Belge de Lefkoşa'ya geldi ama nedense söyleşi gerçekleştirmedik. 








Kaynak: Ömer Laçiner ile söyleşi. Kıbrıs Türk solunun milliyetçilikle imtihanı. On.  2010, Ocak (8), s. 12-15.

Hiç yorum yok: